Hotel Krilo, Omiš, Split

Ovo putovanje smo trebali još davno davno napraviti, no došla je ta famozna Corona. Sve planove nam je poremetila, no vjerujem da je i vama svima na žalost..

No eto i to je prošlo (za sada) i ugrabili smo prvu priliku za poutovanje.

odlučili smo se za smještaj u Hotel Krilo i mogu vam reći da nismo ni malo zažalili.. Krenuli smo u četvrtak ujutro i laganini vožnjom preko Like došli do magistrale od Splita prema Omišu. Krilo Jesenice je malo mirno mjesto što nam je trebalo za pravi odmor.. Super lagani check in i ljubazno osoblje nas je dočekalo na samom ulazu. Smjestili smo se u sobu koja je stvarno moderno opremljena..Kreveti su super udobni, ima i radni stol, a detalji poput USB utičnica su zakon pogotovo u ovom internet dobu :)

Izlaz na terasu je odmah tu gdje smo i provodili najviše vremena kada smo bili u sobi, ali zato kupaona... Pa pogledajte sami..Navikli smo već na standarde da imaju čak u apartmanima sve što vam treba, a pogotovo u hotelima, ali da imaju set za pranje zuba - to još nismo vidjeli.. Inače kao što vidite kupaona je sva u crnome što je baš fantastično.. Baš moćno izgleda.. Vidi se da su se baš potrudili oko detalja,


Terasa i pogled sa nje je bomba! Znači pogled na milion brodova koji su smješteni kako bi se popravili ili samo čuvali je veličanstven... Po nama puno bolji nego samo na plažu/more. Ovo se ne može svugdje vidjeti.
Kada bi došli sa plaže ili sa izleta ovo bi bila naša pozicija :) stvarno pravi odmor..


Evo znači još jedan pogled sobe.. Mi smo od samog ulaska bili oduševljeni. Sve je novo i preuređeno..


Spremili smo se na spavanac navečer jer smo bili lagano umorni od puta .. Prije spavanja malo chillanja na terasi uz pivicu i onda zaron u san... Nismo se takoreći pomakli do jutra tako da mogu reći da su kreveti baš udobni :)


Ujutro nas je dočekao doručak koji je baziran na švedskom stolu, no kako je cijela situacija oko Corona virusa u tijeku još nemaju sve izvađeno vani nego se dobije papir i stavlja križić i bira šta želite... Izbora stvarno ima podosta pa smo na kraju dobili pravu gozbu.

Hrana je zakon! Sve je friško napravljeno i jako je ukusno :)


Inače mi volimo doći mođu zadnjima tako da se već sve ispraznilo od gostiju tako da smo imali restoran za sebe :)


Cijeli restoran je oslikan i u velikim ogledalima što izgleda fantastično.. Lijepo je uređeno u nekom polu modernom stilu, ali baš zanimljivo. Jako smo se prijazno osjećali..


Naravno morali smo pola doručka ponijeti u sobu i nastaviti isti na našoj terasi sa pogledom na more :) To je bilo super!


Stubište je skroz fora napravljeno, Na svakom katu tu su stolice za chillanje (koje su super udobne) i možete si posuditi koju njigu za čitanje (ako to baš želite) :)

Skužili smo i kantice sa igračkama za mališane što je baš super napravljeno. Sve je ograđeno i sigurno za najmlađe pa se mogu tu ili vani igrati..U paketu smo imali i 2x30 minuta masaže pa smo to iskoristili za danas. Nakon doručka smo malo odmarali u sobi i za sat-dva smo imali masaže. Totalno opuštanje. teta koja masira zna svoj posao. nakon masaže smo bili toliko opušteni da smo odmah zaspali :) Mali spavanac oko 13 sati i za ručak smo smazali neku pizzu :)


Nastavili smo nakon ručka pogledati malo plažu koja se nalazi na samo 40-ak metara od hotela. To nam je bilo zanimljivo. Ako nešto zaboraviš doslovno si za par minuta u sobi.. Dolazimo do te plaže i ne možemo vjerovati čistoći mora... Strava.


Da, to je zaista tako! Nije neka razglednica ili druga strana zemlje ;)

Tu smo proveli cijelo popodne odmarajući, kupanje, kafice iz kafića sa plaže... I tamo su ljubazni konobari.. Sve nam je bilo baš pozitivno..

Taj drugi dan nam je bio totalni chill... Samo smo se izležavali što u sobi što na plaži.. Ali za to i jeste odmor, zar ne?


Navečer smo se vratili u sobu i kako nam je dan bio kao stvoren za chillanje nastavili smo u wellness zoni hotela.Znači dobije se posebna kartica "wellness" sa kojom se otvaraju vrata na vrhu hotela. Imate sami svoj jacuzzi i saunu u totalnoj privatnosti! To nam je isto novitet..

Ono što nas je oduševilo pri samom ulasku u jacuzzi je da je kožni (ili umjetna koža) kompletno iz vana i iz nutra.... Tako da je sav mekan! To je bilo nevjerojatno! Inače su jacuzzi plastični, samo naslon za glavu od kože ili umjetne... Ali ovo je komplet! Fantazija!
Od ledica je napravljeno zvjezdano nebo koje mijenja boje.. Baš su se potrudili oko svega.. Novi ručnici su tu samo za wellness zonu koje stavite u košaru pri izlazu..

Dan opuštanja je bio pre savršen!

Samo smo nakon svega došli u sobu i srušili se u san :)


Treći dan je opet počeo sa bombastičnik doručkom :)Nakon savršenog doručka odlučili smo otići u poset Omišu koji je na samo 10-ak minuta od Krila. To je Grad gdje se rijeka Cetina kroz kanjon ulijeva u more. Nešto jako zanimljivo. Mi smo se odlučili popeti na tvrđavu u koju se plaća ulaz samo 20 kn po osobi, a odakle se pruža pogled na cijeli grad i kanjon,... Vidjeli smo i planinare koji se penju na obližnje stijene...Malo više slikica, ali je svejedno teško slikama opisati taj pogled.. Stvarno se iplati popeti... Mogu samo misliti kako je planinarima kada se popnu na vrh....

Silazak dole i nastavak kroz staru jezgru grada. Sjeli smo u jedan fora kafić na pivicu jer je već bilo ugrijalo..Nastavili smo dalje prema plaži... Omiš ima jako lijepe plaže moramo priznati.. Pješčane su i nema nigdje kraja :)

Morali smo malo probati to more :)

Pogotovo pogled odozdo... Ti si u moru, a u daljini izvire ogromna planina! Totalno impresivno izgleda.. More je naravno savršenstvo, plavo tirkizno.... Prekrasno..

Još jedan pogled na Omiš i idemo dalje.. Usput nas pitaju za vožnju brodom/gliseorm po Cetini i kanjonu, no nismo imali vremena.... Inače se cijene kreću oko 250 kn za vožnju... To je nekih 45 minuta u jednom smjeru i toliko nazad... Vjerujem da vrijedi, ali nebi sve stigli...

U povratku smo stali u Dugi Rat. Lijepo mjesto sa lijepim plažama pa smo se stali tu okupati i malo odmoriti. Imaju dugačku šetnicu tako da se navečer ima gdje prošetati..

Nakon kupanca i malo šetnjice odlučili smo se još zaputiti nazad u Hotel Krilo i još malo na našu malu savršenu plažu... Još malo kupanja i uživanja u plićaku.. stvarno je jedna od najljepših malih plaža koju smo vidjeli...

Vraćamo se nazad i na ulazu nas zaustavlja netko od osoblja... Kažu da su nam za našu godišnjicu braka (koja nam je taman bila) kupili tortu :O

Ja nisam znao šta da kažem! To je stvano bilo jedno nevjerojatno iznenađenje!


Pa mislim gdje to ima? Da nas tako iznenade... To je naprosto nevjerojatno!

Otišli smo još malo prošetati i uhvatiti zalazak sunca... Zadar ima najbolji, ali odavde se isto jako jako lijepo vidi :)

Evo malo slikica..Naravno da bi dan bi osavršen još smo otišli malo u wellness zonu i brćkanje u jacuzzi-u :) Totalno opuštanje i spavanac..

Četvrti dan se budimo također kasnije, lagani doručak i još malo slavljeničke torte. Sinoć smo pojeli jedan komadić jer nije bilo ostalog osoblja, no zato smo nastavili ujutro i svi zajedno se počastili. To nam je bilo super!

Pozdravili smo se ekipom i krenuli dalje za Split pa doma..

Split, stara jezgra, šetnica uz more i brdo kafića... Jedino nije baš bilo stranaca/turista, ali to je sve zbog Corone. Sve su bili lokalci.. No mi smo se malo prošetali, popili kaficu uz rivu, pogledali koji ekskluzivni cruiser i nama je bilo dosta :)

Super nas je vrijeme poslužilo, bilo je cijelo vrijeme toplo i sunčano tako da smo sve mogli sa lakoćom posjetiti.. Nadamo se da smo vam malo dočarali šta u par dana možete vidjeti i definitnivno posjetiti.


Do nekog sljedećeg puta pratite:

Instagram

Facebook


73 views7 comments

Recent Posts

See All