top of page

Villa Magdalena 27.10.2019.

E da.. Često se dođemo odmoriti u Aquae Vivae u Krapinskim toplicama i gledamo taj prekrasni hotel koji se nalazi gore visoko :)

Jedan dan dođem na ideju da malo istražim šta oni nude, šta je to, kako je tamo.... Na njihovom site-u http://www.villa-magdalena.hr odmah po ulasku kužim da je to nešto posebno.. Jacuzzi u sobi?!? Opaa... Nisam puno ni gledao dalje nego bukirao jedan paket

"Welness romansa".


Taj dan smo se prvo brćkali u Aquae Vivae te se oko 16 sati zaputili prema hotelu. Inače check in je od 14 sati, no nismo se žurili iz toplica :)

Hotel ima osiguran parking te pri samom dolasku nas je dočekalo ugodno i opušteno osoblje. Odmah se osjećate bolje :)



Objasnila nam je šta gdje i kako te smo se zaputili u sobu. Ulazak je bio WOW! Pre dobra soba, veliko kupatilo, ogroman krevet i naravno Jacuzzi na kraju sobe iz kojeg puca pogled na Toplice! Nešto fantastično!



Za one koji vole toplinu ovo je nešto savršeno. Sobe su za naš ukus čak pre tople!

Također su sobe prostrane i nekako ugodne. Svjetla su skrivena tako da daje neki poseban ugođaj.


Kada smo se malo raspakirali i odmorili krenuli smo prema welness dijelu. To je cijeli zadnji kat hotela. Na samom ulazu u spa oazu se nalazi veliki bazen sa termalnom vodom. Muzika je opuštajuća, toplo je i stvarno je ugodno :)

Ima jako puno ležaljki i izlaz na ogromnu terasu.


Mi smo nastavili dalje kroz hodnik i tamo je dio sa masažama te u nastavku ulazite u dio sa finsim saunama, turskom kupelji te veliki jacuzzi.

To je bilo pravo opuštanje.. 10 minuta sauna, pa hladan tuš, pa 10 minuta kupelj pa hladan tuš i tako u krug :) Za kraj odmaranje u jacuzzi-u i bili smo toooooootalno opušteni :)



S obzirom da nije bilo tako jako hladno ni navečer malo smo pogledali kako je na toj terasi.. Prava fantazija... Mogu samo zamisliti ljetno guštanje u večernjim satima uz neko fino vino iz restorana ili koju pivicu :)

Pogled je navečer kao iz snova..



Naime u ono što smo se i sami uvjerili je to da je hotel stvarno extra!


Hotel je kroz 7 godina od otvorenja osvojio brojne nagrade i priznanja.

2019. – TripAdvisor Travelers’ Choice u kategoriji “Best Service”

2019. - 3. mjesto za Najbolji mali i obiteljski hotel ( Turistički cvijet kvaliteta za Hrvatsku) 2017. - 2. mjesto za Najbolji wellness hotel u Hrvatskoj (Turistički cvijet kvaliteta za Hrvatsku)

2018.,2016., 2015. – Tripadvisor – Certificate of Excellence

2014., 2013., 2012. – Najbolji mali kontinentalni hotel u Hrvatskoj (Turistički cvijet kvaliteta za Hrvatsku)

2018., 2016., 2015., 2014., 2013., 2012., 2011.– 100 najboljih restorana, Gastronaut

2018., 2016., 2015., 2014., 2013., 2012. – Dobri restorani, Jutarnji list

2014. – Nagrada “Simply the best”

2016., 2015., 2014. – Holiday Check Quality Selection

2013. – Finalist izobra Adrian – najbolji mali i obitelji hoteli u Hrvatskoj 2012. – 2*, top 26 restorana Hrvatske, Akademija, Institut za restorane

2011. – Gault Millau (14 bodova, 2 kapice)


Ako to nije dobar povod onda ne znam šta jeste :D

Evo nešto tehnikalija i ono što Vas očekuje:

Opremljenost smještajnih jedinica je po najvećim standardima modernog hotelijerstva. Sobe/suiteovi nude jedinstvenu uslugu – unutar svake smještajne jedinice nalazi se jacuzzi s direktnim spojem na izvore termalne vode Krapinskih Toplica. Poseban ugođaj pružit će Vam i panoramski pogled sa svake terase – jedinstveni pogled na zagorske brege. Sve sobe imaju besplatni Wi-fi, LCD TV, klimatizaciju, minibar. Svaki detalj uređenja namijenjen je Vašem potpunom opuštanju.


Opustite se, ublažite stres i obnovite svoju energiju u novootvorenom prostoru panoramske wellness oaze na najvišoj etaži objekta. Novi prostor wellnessa proširen je i obogaćen zatvorenim bazenom, novim prostorima za masaže, parnom saunom te fitnesom. Wellness oaza sadrži: whirlpool s termalnom vodom unutarnji bazen s termalnom vodom (4x10m, dubina 1,2 m) vanjski bazen s hladnom vodom (1.5. – 30.9.) saune: finska + bio sauna (do 10 osoba), infra sauna (do 2 osobe), parna sauna (do 8 osoba) grijana klupa fitness prostorija (multifunkcionalna sprava za vježbanje, traka za trčanje, bicikl, orbitrek) prostorije za masaže relax zone s ležaljkama vital bar (s detox vodom, čajevima) garderoba za vanjske goste Pronađite trenutak za sebe, priuštite si neku od brojnih masaža i tretmana za njegu tijela i lica iz naše bogate ponude. Prepustite se u ruke našeg profesionalnog osoblja i obnovite izgubljenu energiju te svježi krenite u nove izazove.


A sada restoran! Fantazija!





Restoran Kapacitet restorana: 60 osoba Kapacitet kongresnih sala (VIP večere): 50 osoba Kapacitet terase: 40 osoba Fine dining restoran hotela Villa Magdalena je mjesto vrhunskog gastronomskog doživljaja. Ponuda se bazira na spoju najboljeg od tradicionalne zagorske kuhinje koju upotpunjujemo elementima modernih talijanskih i francuskih kuhinja. Jelovnik je inspiriran sezonskim namirnicama te se često mijenja kako bi namirnice uvijek bili svježe. Poseban ponos restorana su slijedovi kojima se potiče uživanje u raznim kombinacijama okusa te jedinstvenoj prezentaciji hrane. Restoran hotela Villa Magdalena nanagrađivaniji je restoran regije. Godine 2011. ušao je u prestižni međunarodni gastro vodič kao jedan od 30 najboljih restorana Hrvatske, a prema hrvatskim izborima od 2010. godine se kontinuirano nalazi u samom vrhu odabira restorana. Također, u ponudi restorana nalazi se i vinska karta s preko 50 kvalitetnih i vrhunskih hrvatskih vina.


Nama se najviše dojmio doručak sa savršenim pogledom! Konobari su pre pre ljubazni!!

Nije bilo ništa spremljeno za van jer je bilo prohlasno, ali nama je baš odgovarao zrak i bez pitanja nam je postavi ostol vani da uživamo.

Stvarno vrhunska posluga!




U samom hotelu nude razno razni sadržaj kako za opuštanje tako i za aktivni odmor tako da ne može biti dosadno :)


Hrvatsko Zagorje bogato je spomenicima kulture, a neki od najistaknutijih svakako su: Muzej krapinskog pračovjeka Dvorac Trakošćan Dvor Veliki Tabor svetište Marija Bistrica Muzej Etno selo Kumrovec Muzej seljačkih buna u dvorcu Oršić Sve navedene destinacije nalaze se u krugu od 5 – 35 min vožnje automobilom, a ako ste za malo dalje izlete, na svega 45 min vožnje nalaze se i grad Zagreb te grad Varaždin.


Iza posjeta ZG i VŽ da za ljubitelje dobrog vina preporučamo posjet i degustacije u obližnjim vinarijama.


Ljubitelji aktivnog odmora u Hrvatskom će Zagorju također pronaći pravi mali raj jer Zagorje nudi mnogobrojne pješačke i biciklističke staze.


Manje ili više zahtjevne biciklističke rute stvorene su za odmak od stresne svakodnevice. Avantura cikloturizma provest će vas kroz zagorske mistične povijesne priče, brojne dvorce i perivoje, barokne crkve sve do opuštajućih izvora termalne vode. Označeno je 21 ruta unutar Hrvatske te 2 rute s prelaskom u Republiku Sloveniju te povezivanje s njihovom mrežom biciklističkih staza.


Krapinske Toplice okružene su pitomim brežuljcima koji su protkani mnogim pješačkim stazama. Staze u Krapinskim Toplicama dijele se na 3 skupine: medicinske, rekreativne i trim staze.


Sa time lagano završavamo ovaj post i ostaje nam u savršenom sjećanju pojet Villi Magdaleni!




Ovo je jedna od najboljih izreka koje smo vidjeli! Držite je se :)


Pratite:

68 views6 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page