top of page

Terme Sveti Martin

Updated: May 19, 2020

Prije par godina smo bili u ovim termama i došao je red da obnovimo znanje :)

E pa od kuda početi? Odlučili smo se za pravi odmor - petak do nedjelja. Bili smo prije samo na kupanju, no sada smo se odlučili za pravi hedonizam!

Smješteni smo bili u Hotelu na bazi polupansiona sa doručkom i večerom u Restoranu Mira, a ručak gosti mogu pojesti a la carte u restoranu Le Batat.

Pa da krenemo od početka :) Dolazimo sa autom ispred resorta i tu je oooogroman parking, ne znam kako bi se mogao popuniti :)

Vadimo putne torbe, idemo prema recepciji gdje nas dočekuje ultra ljubazno osoblje (ne pretjerujem). Tim ljudima na recepciji se stvarno divim kako sviju dočekuju i ispraćaju sa toliko pozitivne energije i smiješkom, a baš je bila gužva. Stvarno imaju strpeljnja za svakoga :)

Popili smo kaficu i zaputili u našu sobu. Soba je relativno mala, no sasvim dovoljna. Ono što je super je to da je kupaona spojena staklenim zidom sa sobom. Totalno fora.

Šta je još bitnije da su kreveti preeeee udobni! To je stvarno fantazija!



Odlučili smo ne gubiti previše vremena nego se zaputiti odmah prema bazenima. Kroz hodnik se dođe do lifta koji se spušta na razinu gdje se nalazi svijet sauna (o tome ćemo kasnije).


U nastavku je jedan poduži niz hodnika putem kojih se dođe do termalnih bazena.


Malo glupiranja nije na odmet :) Poduži je hodnik pa padaju svakakve gluposti na pamet :D Najbitnije je dobro se zabaviti.


Voda je skroz zanimljive boje što je fantastično i razlikuje se od bilo kojih drugih termi u kojim smo bili. Također nešto što nismo nigdje vidjeli je to da je voda zapravo blago slankasta.. Totalno zanimljivo i posebno.

Izuzetno bogata termomineralna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1911. godine kada je englesko – mađarska tvrtka London – Budapest vršila istraživanja (bušenja) u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termomineralna voda!

No više o ovome možete pročitati ovdje.

Sam kompleks nije toliko velik, ima jedan veliki bazen, jedan manji koji je spojen sa vanjskim dijelom (tu smo najviše i bili), 3 velika whirpool-a i dječji dio. Za svakoga po nešto definitivno.

Veliki središnji bazen:



Pored njega se nalazi manji bazen koji je spojen sa vanjskim u kojem je voda tooooplaaaaaaaaaa :)

I vanjski dio u kojem se može jako dobro chillati :)

Poseban je doživljaj kada ste vani, malo je prohladno, a voda isparava jer je strašno topla. stvarno poseban osjećaj.

Također su tu whirpool-i za totalno uživanje. Predvečer nema gužve pa se može napraviti privatni jacuzzy :)

S obzirom da imaju noćno kupanje te petkom i subotom rade do 23 sata i to smo iskoristili.. Tada zaista možete uživati jer se prorijedi gužva i podvodno osvjetljenje je super. Mi smo bili možda do 22 sata i na spavanac :)

Prije noćnog kupanja smo išli na večeru. E to je nešto posebno.

Saznali smo da imaju fantastičnu stvar - gotovo sve je lokalno! E to se ne viđa svugdje! Gotovo sve namirnice uzimaju od lokalnih OPG-a i tako se razija lokalno gospodarstvo. To nas je stvarno ugodno iznenadilo.

Sve je domaće i svježe, a raznolikost hrane je nevjerojatna! stvarno smo se dobro najeli, najradije bi sve probali, ali to jednostavno nije moguće :)



Kako posjetiti ovaj kraj, a ne probati Međimursko pivo :)


Stvarno smo se ugodno iznenadili! Nakon večere smo otišli na ranije spomenuto noćno kupanje i spavanac... Spavali smo k'o topovi :)

Sutra ujutro buđenje uz super pogled sa prozora i uživanje u prekrasnom jutru.

Dobili smo se malo i zaptili na doručak. Koliko smo sinoć bili impresionirani hranom, ujutro smo isto tako bili ugodno iznenađeni. Sve, ama baš sve je tako ukusno, nismo imali doslovno niti jednu zamjerku. Nevjerojatno!







Znači svaki proizvod je označen i napisamo od kojeg OPG-a je. Naravno s obzirom da je sve domaće sve je tako pre ukusno!


Podmetači su fantastično osmišljeni. Popis namirnica koje su dostupne i koji OPG šta proizvodi. Stvarno su dobro sve smislili...


Vraćamo se u sobu, imamo fantastičan pogled i gledamo malo brošure šta se može sve obići.





Možete se opuštati, možete šetati, imati aktivni odmor, stvarno za svakoga po nešto.

Mi smo se odlučili za opuštanje kako nam je to bio i prvotni cilj. Naime imamo dosta aktivnih odmora (možete vidjeti po našim blogovima i Instagram profilu. pa smo se stoga odlučili na potpuni vikend - odmor.

Imali smo u aranžmanu i 3 sata svijeta sauna. Presvukli smo se, zaputili prema dole gdje nas je opet dočelo ljubazno osoblje. Naime na tom istom pultu se svaki dan dobiju i novi ručnici za odlazak na bazene. Sutrada samo dođete, predate stare ručnike i preuzmete opet nove - fantastična stvar jer ne morate nositi svoje ručnike.

No vratimo se na saune. Unutar tog kompleksa je hotelski bazen i u nastavku saune. Mislili smo biti pola sata - sat jer kao šta ćeš raditi 3 sata u saunama.. No na kraju se ispostavilo da bi nam još 3 sata bilo sasvim dovoljno :)

To je stvarno ogroman unutarnji kompleks sauna! Sobe za odmor, velike ležaljke, čajevi, domaće voće.. stvarno pre pre dobro.


Tu su saune od cca 0 stupnjeva do 90 supnjeva! Znači imaju ledenu špilju gdje ispada led, svjetlosna terapija, ledeni bunar, finsku saunu, turku kupelj, sve su pokrili. Znači odradiš jednu saunu, istuširaš se, zagrneš, napraviš čaj i lagano chillanje u jednu od soba za odmor.. Vrijeme samo proleti.

U svijet sauna se ide samo u ogrtačima. Dobije se plahta za ogrnuti se i ručnici za brisanje nakon tuširanje. Nema nošnje badića. Stvarno je sve napravljeno kako bi se pravo odmorili.


Tek kada uđete shvatite da je 3 sata na knap :)

Vrijeme ističe i mi se lagano spremamo prema van. Odluka je da idemo lagano odmoriti u sobu, sačekati večeru i još malo na noćno kupanje :)

Naravno opet večera koja ostavlja bez daha. Možete si složiti i klasičnu večeru, no mi smo spojili nekako ručak sa večerom :)

Da sada ne nabrajam šta je sve tamo slike govore više nego 1000 riječi :)




Kako biti tu, a ne probati tradicionalne zagorske štrukle..

Večera obaljena, otišli smo u sobu, badiće na sebe i gas na noćno kupanje. Nije bila neka gužva pa smo baš mogli guštati kako se spada..

Znači subota je bila ultra relax dan! Od hrane preko svijeta sauna i na kraju savršena večera i noćno kupanje... Opet smo spavali k'o topovi ;)


Nedjelja je, budimo se i naš boravak se bliži kraju. Check out je ja mislm do 11 sati. Spremamo lagano stvari i idemo na doručak.

Ulazimo u restoran, a ono toliko imaju izbora da ne žnaš šta bi prije uzeo, koju kombinaciju spojiti, a sve je jako ukusno. Možda zvuči pretjerano, ali je zaista tako..







Imamo još cijeli dan kupanja nakon doručka i putujemo lagano doma preko Varaždina gdje na trgu pijemo kaficu.


Sve u svemu imamo same pohvale prema osoblju koje je stvarno i pre ljubazno, pomoći će vam u bilo kojoj situaciji, hrana je fantastična, voda ljekovita.

Stvarno se jako trude da se osjećate jako dobro što ste tu.

Posebno smo bili ugodno iznenađeni na tu ljubaznost svih djelatnika, ali već znamo da je taj dio RH poznat po ljubaznosti :)




Do nekog sljedećeg puta pratite:

68 views7 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page