Aquae Vivae - Krapinske Toplice

E pa evo dugo očekivanoga bloga! Svi nas pitaju i propitkuju o ovim toplicama, pa sada umjesto priče imamo gdje preusmjeriti upite :)


Odakle da počnemo? Ajmo sa "gdje je to" :) Evo točne lokacije:

Aquae Vivae

Naime u samom srcu Zagorja su ove po nama najbolje terme (a obišli smo sve :) ).


Sam ulaz je prva liga.. Imaju naravno prilaz za invalide i neke sa djecom u kolicima :) što je rijetko zapravo. Naravno možete iskoristiti i z npr. rolanje, skate-anje i sl. (ako vas ne uhvate :D :D )


Nisam siguran, no čini mi se da imaju podno grijanje u svlačionicama. Naime jako je toplo i ugodno, a ormarići se zaključavaju sa narukvicama bez ključa. Također te iste narukvice se koriste i za kupovinu u restoranu, no o tome malo kasnije..

Same Aquae Vivae nemaju svoj smještaj, no definitivno je preporuka Villa Magdalena ukoliko hoćete upotpuniti svoj odmor :)


Parking je osiguran za posjetitelje i nema šanse da nema slobodnog mjesta.. Naime nekidan smo bili (subota) i nikada veću gužvu nismo vidjeli... Prvi parking je bio popunjen, ali zato je drugi bio slobodan koji je malo dalje... Tako da nema šanse da nema slobodnog mjesta..


Također ima ležaljki na izvoz tako da se uvijek nađe mjesta za smjestiti. Nama je najbolje na vrhu blizu dječjeg bazena jer je tamo najtoplije... A ako dođemo bez malca onda se laganini zaspe na par sati :D :D


Same terme su nove i super napravljene.. Evo malo pogleda sa vrha tobogana..E tamo gore one ležaljke su naše :D :D Evo pogleda od tamo :)

E, da, tobogan nije samo za djecu :D Prva liga je.. Samo pred kraj treba malo usporiti da te ne baci... Mi smo se jednom dobro izlupali..

No dobro... Pored tobogana super je to što iz unutarnjeg dijela se izlazi van.. Pogotovo kada je snijeg.. Dre je tada radila anđela u snijegu pored bazena (naravno u kupaćem) :D :D No vjerojatno se svi sjećate toga hehe..
Malac uživa svaki puta kada došđemo jer je voda super topla i ima jako puno djece.

Naravno u svakom bazenu pa tako i u vanjskom ima puno raznoraznih mlaznica za masaže i opuštanja.. Što moj otac iskorištava :) A dobro i mi :D :D

Najbolje je rano ujutro doći i uživati u vanjskom bazenu kada se sve isparava... A velim najbolje je kada je snijeg okolo.. To je onda pravi doživljaj..


U ljetnim danima je otovren i vanjski bazen sa brdo mlaznica i popratnim sadržajem. Ležaljke se stave oko nega i baš fora izgleda.


Izgled je fantastičan.. Tirkizno plava voda je jako primamljiva :)

Tu smo bili u tjednu kada nije bilo gužve i onda pravo pravo guštali..

Nema se tu šta reći nego opuštanje na najjače :)


E da, MEGA CHAIR je totalno ludilo :) Tu bi se moglo zavaliti i zaspati na par sati :D

Otišli smo si po kave u restoran i malo si guštali u bazenu .. No zbog sljedeće slike smo dobili mali špotanac... Naime nemojte uzimati keramičke šalice i ići u bazen sa njima jer je to navodno zabranjeno :) Nije nam bilo jasno jer smo bili jedini u vanjskom bazenu, ali pravila su pravila :)No moram reći da je pravi gušt ispijati kaficu u tooooplooooooom bazenu :) Tu stvarno #trebamaloodmorit :)


Nakon toliko aktivnosti čovjek ogladni i ožedni, no tu je zato restoran. Mi smo si znali nositi neku hranu na bazene što je dopušteno, no cijene u restoranu stvarno nisu napucane. Recimo neki lovački gulaš ili pečenje ili neki drugi topli obrok se kreće od 25-45 kn po porciji što stvarno nije puno.

Porcija pomfria je 15 kn, kolač ili štrukle su po 15 kn,, Salata je 12 kn, kruh 1kn 1 šnita.. Stvarno nije ništa pretjerano. Za cca 70 - 80 kn po osobi se može pojesti Od predjela, jela i kolač poslije,,, Mora se uzeti da ste na bazenu, jedete u kupaćem :)Naravno tu je bazen sa valovima što je super klincima, ali i nama naravno :)

Mi volimo sjesti na početak sa malcem i onda kao da si na plaži :)

Desno od tog bazena je plivački bazen koji je hladniji što je pogodnije za plivanje.

Iznad valova je bazen za ronjenje gdje možete uzeti obuku i ekipa vas spremi za zaron sa svom opremom..

Ma toliko toga ima za napisati čega se ne mogu ni sjetiti jer je sve generalno baš baš super!


Tu desno se nalazi i dječji bazen sa jaaaaaaaako toplom vodom i visinom do cca 30cm što je stvarno super za klince poput našeg jer kada sjedne voda mu je do vrata. A mi onda guštamo u urnebesno toploj vodi,, Zapravo kada se pogleda više starijih sjedi tu nego klinaca hehehehe...

Nama je najbitnije da se malac zabavi i da mu tamo bude toplo što stvarno i jeste. Boja vode je ultra primamljiva, možete biti doslovno cijeli dan tamo i neće vam dosaditi..

Ako niste još bili OBAVEZNO posjetiti, a ako ste bili pišite nam utiske...

Do našeg sljedećeg pisanje želimo vam puno puno odmora i zabave :)
Pratite:

Instagram

Facebook

58 views6 comments

Recent Posts

See All