top of page

Put prema Umagu, Novigradu i Motovunu 01.05.2019.

Updated: Jul 16, 2019


Kako nismo dugo nigdje bili odlučili smo istražiti Istru.


Uzeli smo super ponudu preko Megabon.eu - noćenja sa doručkom u Villa Borgo. Cijena je bila savršena tako da smo to morali iskoristiti 😃

Naše trodnevno putovanje je krenulo. Kako smo htjeli obalu Istre obići uputili smo se za Umag pa lagano spuštanje prema dole 😉

Odmah nakon Učke stali smo na kratki odmor u jedan restoran koji smo uočili sa glavne ceste. Stvarno je prelijep i osoblje je super gostoprimljivo.

Restoran Nela ; Ročko Polje odmah poslije Učke



Nastavljamo dalje starom cestom koju definitivno preporučamo. Za razliku od autoputa, ako idete starom cestom doživit ćete Istru 😊. Ceste su savršene, a priroda nestvarna. Od odrezanih planina do šuma, zelenila itd... Nemate osjećaj da je zapravo more iza ugla što nam je bilo fenomenalno!



Kako smo putovali kroz srce Istre, prošli smo pored našeg noćenja i nastavili dalje prema Umagu.

Ovo u daljini na vrhu brda je Motovun 😀



I tako malo po malo stigli smo do Umaga. Pri samom ulazu u grad dolazi se na kružni tok u čijem su središtu teniske loptice kao asocijacija naravno na ATP Umag.. Stvarno super izgleda.



Došli smo, sparkirali se i krenuli istraživati. Odmah smo uočili dugačku šetnicu uz more gdje je podijeljena u dio za bicikliste (za oba smjera) i šetače... Super je to napravljeno i ljudi se drže toga tako i kada je gužva bez problema možete prolaziti biciklima, rolama, romobilom po svom označenom dijelu.



Pri kraju šetnice je prekrasno središte grada sa lijepo uređenom starom jezgrom. Male uske uličice daju nekako poseban ugođaj.




Nakon šetnje izašli smo na drugi kraj gdje se nalazi nova dugačka uređena šetnica na kraju koje se pruža pogled na otvoreno more. Stvarno prekrasan pogled koji oduzima dah.




Nahranili smo Aresa i uputili se prema nazad jer ima dosta hoda, a u planu nam je bilo obići još i Novigrad. S obzirom da je sa svih strana more napunili smo si pluća svježim zrakom, nauživali u Umagu i krenuli svoje putovanje dalje. Opet kroz prekrasnu prirodu smo putovali i došli do Novigrada u poslijepodnovnim satima. Zanimljiv mali gradić. Sparkirali smo malo dalje da možemo prošetati do središta grada jer sjedimo cijeli dan u autu 😉


Lijepa šetnica i pogled na grad sa druge strane


Prošetali smo jezgrom grada koja je slična Umagu, stare male uličice, trg, zanimljive građevine i puuuuno malih restorana i kafića. 





Prošetali smo dalje i sa druge strane je dugačka šetnica sa pogledom na more i također puno hotela, restorana i kafića. Malo smo se već našetali, a Aresu je dosadilo već sjediti u kolicima pa smo odlučili sjesti i popiti kaficu. Sjeli smo u jedan hotel jer je više-manje bilo samo tamo slobodnog mjesta 😃, no i osoblje nam je bilo super. Zagradili su nas da nam ne puše (zbog malca), pogled na more fantastičan, i još nam je konobarica napravila mali "cappuccino" od mlijeka da i on pije kavu 😃 Sve to naravno ima i cijenu, no kada je osoblje vrhunsko, uslužno, a pogled na more nema opisa onda je cijena opravdana u potpunosti.




Bilo je već večer i zaputili smo se prema prenoćištu - Motovun. Pri dolasku u gradić nas je dočekala rampa. Auti ne idu prema vrhu nego samo oni sa dozvolama. Kada smo rekli da smo gosti Villa Borgo dobili smo propusnicu i parkirali gore pri vrhu. U samu jezgru Motovuna  nije moguće ulaziti nego isključivo dostava i mještani tako da je parking pri samom vrhu iza groblja 😀. Dok smo mi došli do gore dočakali su nas na parkingu domaćini sa prijevozom do samog smještaja. Uzeo nam je prtljagu, stavio u svoj auto i svi zajedno smo se vozili do gore. Dok smo se mi prijavili u smještaj, dobili ključeve i dok su nam na recepciji sve objašnjavali došao je i "vozač" i rekao da nam je prtljaga u sobi, mi samo uzeli ključeve i sve nam je bilo spremno tako da smo se baš ugodno osjećali. Iz vana je sve starinski, no unutrašnjost soba je moderna, sređena, kreveti udobni, podno grijanje.... Ma fantazija. Čak su nam stavili i kinderbet za našeg malca. Pogled na ulicu iz sobe je poseban..




Smjestili smo se, bacili tuš i zaputili se na njihovu terasu sa čije pogled oduzima dah 😮. Pogled se proteže na takoreći cijelu Istru jer smo smješteni na samom vrhu Motovuna. Da ne opisujem pogledajte sami:




Sve u svemu jedan dan prepun doživljaja koji ostaju u sjećanju za cijeli život. Ne moram ni reći da smo tu noć svi troje spavali k'o topovi 😃😃😃😃. Inače preporuke od samog početka restoran Nela poslije Učke, pa hotel Rivalmare u Novigradu na usluzi, Villa Borgo u Motovunu na gostoprimljivosti i ljubaznosti i naravno Megabon.eu koji su imali fantastičnu ponudu za ovaj smještaj. Sutradan nastavljamo dalje istraživati, pogledajte sljedeći post 😉

Zapratite nas: Instagram

13 views3 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page